«Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής»

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης παρουσίασαν το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Στόχοι του νομοσχεδίου είναι:

  • Η ολιστική και πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής.
  • Η φορολογική δικαιοσύνη.
  • Η αποκάλυψη  φορολογητέας ύλης με τελικό στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία, καθώς και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Οι βασικοί άξονες περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για διασταυρώσεις και πιο αποτελεσματικούς ελέγχους, τον περιορισμό της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές, την εφαρμογή μέτρων για πιο διαφανείς και αποτελεσματικούς ελέγχους, την ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων και ένα νέο, πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ενημερωτικά σημειώματα

Παρουσίαση του σχεδίου νόμου

12 Fake news για το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

Λόγω φοροδιαφυγής μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν περισσότερους φόρους

16 ερωτήσεις – απαντήσεις σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

17 Ερωτήσεις – Απαντήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ανακοινώσεις Τύπου

Κ. Χατζηδάκης: Δέκα αλλαγές κοινωνικής δικαιοσύνης με το φορολογικό νομοσχέδιο (07/12/2023)

Χ. Θεοχάρης: Για την κυβέρνηση της ΝΔ η φορολογική δικαιοσύνη είναι ύψιστη αξία (07/12/2023)

Κ. Χατζηδάκης: Το Σύνταγμα δεν καθαγιάζει τη φοροδιαφυγή (06/12/2023)

Χάρης Θεοχάρης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: «Να σταματήσουν να είναι πολιτικοί αβανταδόροι της φοροδιαφυγής οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης» (06/12/2023)

Χ. Θεοχάρης: Σκοπός της κυβέρνησης είναι να μην αδικήσει κανέναν, αλλά και να μην ανεχθεί την αδικία από κανέναν (01/12/2023)

Κ. Χατζηδάκης: Στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής έχουμε μαζί μας την πλειονότητα της κοινωνίας (30/11/2023)

Κωστής Χατζηδάκης: Μεταρρύθμιση με δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Κατατίθεται μέσα στις επόμενες ώρες στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής (28/11/2023)

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής (14/11/2023)

Στο Υπουργικό Συμβούλιο οι ρυθμίσεις για το νέο σύστημα φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών, βραχυχρόνιες μισθώσεις, διαφανείς και αποτελεσματικούς ελέγχους (31/10/2023)

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο