Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη με την Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB)

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε χθες 11/1/2024 με την Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), Claudia Buch και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB), Dominique Laboureix, οι οποίοι πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Η ζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την στήριξη της ευρωστίας του τραπεζικού τομέα και την ενίσχυση του ανταγωνισμού εντός αυτού. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να  συνεχίσει  στο δρόμο της οικονομικής αξιοπιστίας και των μεταρρυθμίσεων, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να εκπλήσσει θετικά, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνη Αλαμπάση και ο Προέδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού, ενώ από πλευράς της Τράπεζας  της Ελλάδος η Υποδιοικήτρια, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο Γενικός Διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης, Ιωάννης Τσικριπής και ο Διευθυντής Εξυγίανσης Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο