Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Σειρά συναντήσεων με κορυφαία στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF), η οποία για το 2023 φιλοξενείται στο Μαρακές του Μαρόκου, συμμετέχει επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης. Στην αποστολή συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, κ. Δημήτρης Τσάκωνας και ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Μιχάλης Μασουράκης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με κορυφαία στελέχη διεθνών οργανισμών και φορέων, οι οποίοι ασκούν καθοριστική επιρροή στη διαμόρφωση των οικονομικών εξελίξεων, σε παγκόσμια κλίμακα, όπως η Morgan Stanley, η Citibank, η Nomura, η Ευρωπαϊκή Αναπτυξιακή Τράπεζα, η Deutsche Bank , η BNP Paribas κ.ά., οίκων αξιολόγησης (Moody’s, Standard & Poor’s), καθώς και με ομολόγους του κ. Θεοχάρη από τα αντίστοιχα υπουργεία κρατών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Χάρη Θεοχάρη και της αποστολής στο Μαρακές, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου και ακολούθως με τον αντιπρόεδρο τραπεζικών υπηρεσιών του ομίλου Citi, κ. Jay Collins.

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της Morgan Stanley εφ’ όλης της ύλης για την ελληνική οικονομία, την έως τώρα πορεία των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση και, κυρίως, τις προοπτικές ανάπτυξης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θεοχάρης θα λάβει μέρος στις εργασίες της 10ης σύσκεψης για τη «Συμμαχία των Υπουργών Οικονομικών για τη συντονισμένη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής».

Η τελευταία συνάντηση το  βράδυ της Τετάρτης, θα είναι είναι με τον διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Carlo Monticelli.

Το πρόγραμμα επαφών του κ. Χάρη Θεοχάρη και της ελληνικής αποστολής για την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο Μαρακές ανοίγει με μια συνάντηση την οποίαν θα έχει με εκπροσώπους της Ομάδας Διαχείρισης Επενδύσεων, από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με αντιπροσωπεία ομίλου Société Générale και αμέσως μετά με εκπροσώπους του ιαπωνικού οργανισμού επενδύσεων και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Nomura International.

Εν όψει της επικείμενης επιβεβαίωσης ότι η εθνική οικονομία της Ελλάδας κατατάσσεται σε ανώτερη επενδυτική βαθμίδα, εξαιρετικά σημαντική είναι η συνάντηση  με ομάδα ανώτατων στελεχών του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Ο κύκλος των επαφών της ελληνικής αποστολής προβλέπεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, με τη συνάντηση που θα έχει με το διευθυντικό στέλεχος της Deutsche Bank, κ. Πάνο Στεργίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο