Νίκος Παπαθανάσης: Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κυριάρχησε στις επαφές του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Παπαθανάση στην Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, τους Βουλευτές Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο, Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, Γρεβενών Γιάννη Γιάτσο, τους Δημάρχους Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και Εορδαίας Παναγιώτη Πλακέντα, Προέδρους Επιμελητηρίων και Παραγωγικών Φορέων, καθώς και εκπροσώπους των Κοινοτήτων Ακρινής και Αναργύρων.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο σύνολο των παρεμβάσεων του Υπουργείου δίνοντας έμφαση στις δράσεις που σχετίζονται με τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και την απολιγνιτοποίηση.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Είμαστε εδώ, με συνέπεια και συνέχεια λόγων, προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί. Αυτή η κυβέρνηση ότι λέει το κάνει πράξη. Από τότε που ο Πρωθυπουργός μου ανέθεσε την αρμοδιότητα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με τους συνεργάτες μου, τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ κ. Πελοπίδα Καλλίρη και την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ κ. Δέσποινα Γκάρανη, πάντα σε αγαστή συνεργασία και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς. Προσφάτως, δημοσιεύσαμε δύο νέες δράσεις με στόχο τον μετασχηματισμό αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, μέσω επιδότησης που ανέρχεται στο 70% του κάθε επενδυτικού σχεδίου, για επενδύσεις από 20.000 έως 100.000 ευρώ. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στόχος των παρεμβάσεων μας είναι η στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου περνά μέσα από την ανταγωνιστικότητα των Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων. Συζητήσαμε επίσης, με τους εκπροσώπους της κοινότητας Ακρινής για το σχέδιο το οποίο έχουμε καταθέσει και δίνει ένα διαφορετικό  περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Κοινότητα και τους κατοίκους. Μας απασχόλησε και η αποζημίωση της απαλλοτρίωσης των Αγίων Αναργύρων, για την οποία, πάντα σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, καταφέραμε να βρούμε τους απαραίτητους πόρους. Είμαστε εδώ τηρώντας αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο