Εύσημα για την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από κινεζικούς οίκους

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συγχαρητήρια διακοίνωση απέστειλε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η πρεσβεία της Κίνας μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από δύο από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας.

Η αναβάθμιση από τους δύο οίκους αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της Κίνας στη βελτιωμένη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τους μειωμένους κινδύνους στο τραπεζικό της σύστημα, τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου ο οίκος ChinaLianheCreditRating Co. (LianheCredit) αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα ‘ΒΒΒ’ από ‘ΒΒΒ-‘ με σταθερές προοπτικές. Στις 26 Οκτωβρίου ο κινεζικός οίκος ChengxinCreditRatingGroup αναβάθμισε επίσης την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε ‘ΒΒ+’ από ‘Β-‘ με σταθερές προοπτικές.

Η κινεζική πλευρά εκτιμά οτι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση Κινεζικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά και θα έχει θετικό αντίκτυπο στο δυναμικό της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο