Δ.Τ.: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών της Ελλάδας και της Αιγύπτου υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα οι Υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Dr. Mohamed Maait

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Dr. Mohamed Maait προχώρησαν σήμερα, 24 Απριλίου 2023, στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομικών της Αιγύπτου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας στο πλαίσιο των στενών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και έρχεται σε συνέχεια παλαιότερης επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Αίγυπτο.

Στόχος του Μνημονίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, με σκοπό τον βέλτιστο συντονισμό για τη διαχείριση ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Στο Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι θα πραγματοποιείται, σε ετήσια βάση, συνάντηση των δύο εμπλεκομένων μερών, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, καθώς και πολιτικές και δράσεις για τη διαχείρισή τους.
Το εν λόγω Μνημόνιο αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταφέρει να ενισχύσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας παγκοσμίως, ενώ επιδιώκει και επιτυγχάνει την ολόπλευρη ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που προηγήθηκε της υπογραφής του Μνημονίου, οι Υπουργοί Οικονομικών και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζήτησαν θέματα που αφορούν στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Αιγύπτου, τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο κρατών, καθώς και τις δυνατότητες τόνωσης των επενδυτικών πρωτοβουλιών από τη μία χώρα στην άλλη. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας είναι μέλη η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

Δελτίο Τύπου

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο