Δ.Τ.: Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Πελαγίδη στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup

Παρουσιάστηκε πριν από λίγο η δεύτερη post-program surveillance έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία στο Eurogroup. Η έκθεση της Επιτροπής είναι θετική, η έκθεση είναι δίκαιη. Το Eurogroup μάς περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του.
Διαπίστωσα ένα πολύ καλό κλίμα για τη χώρα, για την ελληνική οικονομία. Το κλίμα αυτό είναι επιτακτικό να το κάνει κτήμα του ο ελληνικός λαός, γιατί αυτός το κατάφερε αυτό με τις προσπάθειες και τις θυσίες του. Να περιβάλει με εκτίμηση και εμπιστοσύνη την επιτυχία αυτή και να την πάει λίγο παραπέρα, λίγο μακρύτερα, λίγο ψηλότερα.
Την ώρα που άλλες χώρες-μέλη αντιμετωπίζουν ύφεση και δυσκολίες, η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται ανθεκτική. Δεν πρέπει, όμως, να επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση. Θέλω να το τονίσω αυτό.

Τώρα είναι η στιγμή να πάμε ακόμη παραπέρα με οικονομικές αλλαγές που πρέπει περαιτέρω να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό ώστε να τις υποστηρίξει ευρύτατα, να τις κάνει κτήμα του. Να βελτιώσουμε τη λειτουργία των αγορών για να παράξουν περισσότερο εισόδημα και απασχόληση, να βελτιώσουμε την ποιότητα και την παροχή των δημοσίων αγαθών. Η καλή αυτή στιγμή δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο