Χάρης Θεοχάρης στο Ηράκλειο Κρήτης: «Η πάταξη της φοροδιαφυγής, προτεραιότητα για την κυβέρνηση»

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη θεμελιώδη φιλοσοφία της φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, με σχετικές δηλώσεις του από το Ηράκλειο Κρήτης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, «τα ζητήματα της φοροδιαφυγής θα πάρουν την πρώτη θέση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Και δε θα κάνουμε πίσω». Μάλιστα, χρησιμοποιώντας την παραστατική έκφραση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «το ‘αυτοκίνητο’ της κυβέρνησης που θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή δεν έχει όπισθεν».

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΔΟΥ Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή.

Ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να επισημάνει μεταξύ άλλων ότι «στοίχημα της κυβέρνησης για την τετραετία που ήδη διανύουμε είναι η ψηφιοποίηση των λειτουργιών στις εφορίες, με στόχο να γίνει πιο εύκολη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αλλά και να επιτύχουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθεί στενά την πρόοδο που σημειώνεται στους συγκεκριμένους τομείς, με διαρκές και προσωπικό ενδιαφέρον».

Όπως παρατήρησε ο κ. Χάρης Θεοχάρης «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ περισσότερα αυτά τα οποία έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα για την ψηφιοποίηση και την απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς και στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής που ζημιώνει το κοινωνικό σύνολο στην πατρίδα μας. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι».

Κλείνοντας την σύντομη τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι «όσες αποφάσεις και όσα μέτρα λαμβάνουμε, είναι προς όφελος όλων, κυρίως προς όφελος αυτών που το αξίζουν περισσότερο. Και αυτοί είναι οι νομοταγείς πολίτες που πληρώνουν ‘μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει’ όλες τις υποχρεώσεις τους».

Ο κ. Θεοχάρης, παράλληλα, πραγματοποίησε επαφές και είχε συναντήσεις και στο Οικονομικό Επιμελητήριο – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο