2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και της Ομάδας Συντονισμού για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων 27 Νοεμβρίου 2023, Λίμνη Πλαστήρα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 στη Λίμνη Πλαστήρα η δεύτερη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και της Ομάδας Συντονισμού για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων, στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα.

Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων ξεκίνησε το Μάιο του 2022, με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Κυβέρνησης και των τριών Δήμων. Στόχος της στρατηγικής για την ανάπτυξη της περιοχής των Αγράφων, η οποία εγκρίθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, είναι η συμβολή στην αύξηση της προσβασιμότητας της περιοχής, στη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία με χαμηλούς ρύπους, στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας με την προστασία και ανάδειξη των φυσικών και πολιτισμικών πόρων για την συγκράτηση του πληθυσμού και την αύξηση των επισκεπτών, στην στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και ενίσχυση της απασχόλησης.

Στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης, παρουσιάστηκε η πρόοδος ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων που συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση. Εκφράστηκε η ικανοποίηση των μελών για το επίπεδο σχεδιασμού, ωριμότητας και προόδου υλοποίησης των έργων αυτών, συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα και οι αναγκαίες ενέργειες για την υποστήριξη των Δήμων στην ωρίμανση των έργων με τη συμβολή της ΜΟΔ Α.Ε., καθώς επίσης και για την δημόσια προβολή του Προγράμματος με κατάλληλα εργαλεία παρακολούθησης της υλοποίησής του.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης μετείχαν η Προεδρία της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και οι Δήμοι Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο